Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musslor med grönt

Musslor med grönt
Musslor med grönt
Musslor med grönt

Ingredienser

  • 1 burkmusslor- i vatten, 250 g avrunnen vikt
  • 150 gharicots verts
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 200 gpurjolök
  • 150 gspenat- färsk
  • 250 gcocktailtomater
  • 280 gspaghetti
  • 1 mskolja
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • persilja- finhackad

Gör så här

  1. Häll av musslorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt.

  2. Ansa och dela haricots verts och blanda dem i en skål med olivolja och vitlök.

  3. Ansa och strimla purjolök. Skölj och skär eventuellt spenaten i mindre bitar om den är stor. Dela cocktailtomaterna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och blanda med olja. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat.

  4. Hetta upp en stor stekpanna och fräs haricots vertbland-ingen på medelvärme ca 3 min. Blanda ner purjolök och fräs ca 1 minut. Blanda ner spenaten, låt den precis bli mjuk, ca 1/2 min. Krydda med salt och peppar och lägg upp på pastan.

  5. Lägg ner musslor och tomater i den heta stekpannan och låt det bli varmt ca 1/2 min. Fördela det på pastan och strö över finhackad persilja. Servera med färskriven parmesan. Ca 420 kcal per portion, 21 g protein, 11 g fett, 59 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?