Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor med gorgonzola är klimatsmart mat. Ädelosten ska inte ta över smakerna utan bara lyfta rätten. Receptet är lätt att dubbla om ni är fyra personer.
Skrubba och skölj musslorna. Kasta de musslor som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.
Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och morot. Fräs lök och morot i smör. Häll på vin och grädde och koka upp. Skär gorgonzolan i bitar.
Tillsätt musslorna och lägg på locket. Koka häftigt ca 1 minut och vänd om försiktigt med en slev.
Blanda ner gorgonzolan. Koka färdigt musslorna, det tar 4–5 min. Strö över persiljan. Servera med bröd.