Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musslor med färsk gurkmeja & lättaioli

Servera musslorna med nykokt färskpotatis så håller du dig mätt längre. Gurkmeja har en mängd hälsobringande effekter.

Musslor med färsk gurkmeja & lättaioli
Musslor med färsk gurkmeja & lättaioli
Musslor med färsk gurkmeja & lättaioli
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lätt-aioli

  • 1 dlmajonnäs- lätt
  • 12vitlöksklyftor- finhackade
  • vitpeppar- malen

Musslor i färsk gurkmeja

  • 1 kgblåmusslor
  • 1gul lök
  • 0,5 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 2gurkmeja- färska eller 2 tsk torkad mald
  • 1röd chili
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • salt
  • persilja- hackad

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till aiolin.

  2. Skölj musslorna under kallt vatten. Låt dem rinna av och dra bort skägget. Släng de musslor som är öppna eller trasiga.

  3. Hacka löken grovt och fräs i olja i en stor gryta.

  4. Skala och skiva vitlöken och gurkmejan tunt, skiva chilin. Lägg ner allt tillsammans med musslorna i grytan, lägg på ett lock och sjud i ett par minuter.

  5. Häll i vatten och lätt-crème fraiche. Salta lätt och rör om. Strö över persiljan.

  6. Servera musslorna med nykokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök