Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musslor med fänkål och grädde

Recept på musslor med fänkål och grädde. Se till att köpa ett riktigt gott bröd som du kan suga upp den varma goda buljongen med.

Musslor med fänkål och grädde
Musslor med fänkål och grädde
Musslor med fänkål och grädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Musslor med fänkål

  • 2 nätblåmusslor- (à 1 kilo)
  • 1morot
  • 3schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1fänkålsstånd
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmpaprikapulver- rökt
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 2 mskbladpersilja

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Borsta musslorna rena under kallt vatten och dra bort skägget. Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i bänken. Kasta de som inte sluter sig.

  2. Skala morötter, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor. Fräs allt i olja med paprikapulver.

  3. Häll på vin och grädde. Tillsätt salt och koka upp. Lägg i musslor, blanda om och lägg på ett lock. Låt koka ca 8 min. Skaka om kastrullen någon gång under koktiden. Släng bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt persilja.

  4. Ös upp musslor och buljong i varma tallrikar. Servera bröd till.

Vad tyckte du om receptet?