Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor med brynt örtsmör är en läcker förrätt för alla musselälskare. Musslorna blir godast om de får dra i buljongen ca 15 min. Buljongen kan silas och sparas till en grund för sås eller soppa.
Skrubba musslorna väl i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga eller inte stängs när de knackas i köksbänken.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta ca 2 min. Tillsätt vin, vatten och persiljestjälkar. Lägg musslorna i grytan och sätt på locket. Koka 4–5 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.
Smör: Bryn smöret i en kastrull med lagerbladet. Tillsätt vinägern. Blanda ner örterna. Krydda med salt och peppar. Ta upp lagerbladet.
Ta upp musslorna och ta bort den övre skalhalvan. Lägg dem på ett stort fat. Häll smöret över och servera med brödet.