Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musslor i äppelcider- och elfenbenschoklad

Fransmännen kallar vit choklad för ivoire, elfenbenschoklad. 

Musslor i äppelcider- och elfenbenschoklad
Musslor i äppelcider- och elfenbenschoklad
Musslor i äppelcider- och elfenbenschoklad

Ingredienser

  • 1,5 kgblåmusslor- färska, med skal
  • 6schalottenlökar- finhackade
  • 75 gsmör- osaltat
  • 6 dläppelcider- torr
  • 1 kvisttimjan
  • 2lagerblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2ägg- gulor
  • 80 gvit choklad- Valrhona Ivorine
  • 1citron- (1,5 msk pressad saft)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Garnering

  • 0,5 dlgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna noga i kallt vatten. Släng trasiga och dem som inte är slutna. Fräs löken på svag värme i smöret tills den är guldgul. Tillsätt 4 1/2 dl cider, timjan och lagerblad. Koka ihop tills 1/3 av vätskan återstår. Häll i grädden. Låt koka upp. Lägg i musslorna. Låt koka under lock ca 5 min.

  2. Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Låt musslorna ligga kvar i den ena skalhalvan. Täck musslorna med plastfolie så att de inte torkar och ställ dem i kylen. Sila såsen och koka ihop tills hälften återstår. Hit går bra att förbereda.

  3. Vispa samman resterande cider med äggulorna. Koka upp såsen och vispa i ägguleblandningen. Värm försiktigt under omrörning tills såsen tjocknat. Finhacka chokladen och blanda i såsen. Rör tills chokladen smält. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila såsen igen.

  4. Fördela musslorna i varma, djupa tallrikar. Häll försiktigt över såsen. Strö över gräslök.

Vad tyckte du om receptet?