Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fransmännen kallar vit choklad för ivoire, elfenbenschoklad.
Skölj och borsta musslorna noga i kallt vatten. Släng trasiga och dem som inte är slutna. Fräs löken på svag värme i smöret tills den är guldgul. Tillsätt 4 1/2 dl cider, timjan och lagerblad. Koka ihop tills 1/3 av vätskan återstår. Häll i grädden. Låt koka upp. Lägg i musslorna. Låt koka under lock ca 5 min.
Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Låt musslorna ligga kvar i den ena skalhalvan. Täck musslorna med plastfolie så att de inte torkar och ställ dem i kylen. Sila såsen och koka ihop tills hälften återstår. Hit går bra att förbereda.
Vispa samman resterande cider med äggulorna. Koka upp såsen och vispa i ägguleblandningen. Värm försiktigt under omrörning tills såsen tjocknat. Finhacka chokladen och blanda i såsen. Rör tills chokladen smält. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila såsen igen.
Fördela musslorna i varma, djupa tallrikar. Häll försiktigt över såsen. Strö över gräslök.