Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalsköldarna är slutna. Om musslan är öppen - knacka den lätt i köksbänken och se om den sluter sig. Om den inte gör det - kasta den! Tillaga musslorna så snart som möjligt.
Skölj och kontrollera musslorna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skiva fänkålen. Tärna potatis och morötter.
Fräs lök, vitlök och varmrökt sidfläsk i en gryta med rapsolja tills löken är mjuk. Tillsätt fänkål, potatis, morötter, vitt vin, buljong och grädde. Koka upp under omrörning. Lägg ner musslorna och låt koka tills musslorna öppnat sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp musslorna med hålslev och fördela i djupa tallrikar. Ös soppan över musslorna och garnera med persilja. Servera med skivad baguette.
Recept från Mitt kök