Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselsoppa med rotfrukter, sidfläsk & fänkål

Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalsköldarna är slutna. Om musslan är öppen - knacka den lätt i köksbänken och se om den sluter sig. Om den inte gör det - kasta den! Tillaga musslorna så snart som möjligt.

Musselsoppa med rotfrukter, sidfläsk & fänkål
Musselsoppa med rotfrukter, sidfläsk & fänkål
Musselsoppa med rotfrukter, sidfläsk & fänkål
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 150 gvarmrökt sidfläsk
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5fänkål- 150 g
  • 2potatisar- skalade,300 g
  • 2morötter- skalade, 300 g
  • 1,5 dlvitt vin- torrt
  • 8 dlfiskbuljong
  • 2 dlgrädde
  • salt- peppar

Till garnering

  • 0,5 dlbladpersilja- hackad

Till servering

  • baguette

Gör så här

  1. Skölj och kontrollera musslorna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skiva fänkålen. Tärna potatis och morötter.

  2. Fräs lök, vitlök och varmrökt sidfläsk i en gryta med rapsolja tills löken är mjuk. Tillsätt fänkål, potatis, morötter, vitt vin, buljong och grädde. Koka upp under omrörning. Lägg ner musslorna och låt koka tills musslorna öppnat sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Ta upp musslorna med hålslev och fördela i djupa tallrikar. Ös soppan över musslorna och garnera med persilja. Servera med skivad baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök