Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselpizza


Genom att först koka musslorna i ett par minuter blir man av med mycket vätska innan de läggs på pizzan.

Musselpizza

Musselpizza

Musselpizza

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg

Fyllning:

  • 2 burkartomater- hela à 400 g
  • 2blåmusslor- nätpåsar med skal, cirka 2 kg
  • 4 krmchiliflakes
  • 4vitlöksklyftor- hackade
  • 4 dlbladpersilja- cirka hackad
  • flingsalt
  • 4 mskolivolja

Gör så här

  1. Gör pizzadegen enligt receptet. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 275 grader.

  2. Låt tomaterna rinna av noga genom en sil och krossa dem med handen.

  3. Borsta musslorna i kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.

  4. Koka musslorna i lite lättsaltat ­vatten under lock, precis så att de öppnar sig, cirka 2 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig. Låt rinna av noga genom en sil.

  5. Pilla ur hälften av ­musslorna ur sitt skal.

  6. Fördela tomaterna över degen. Strö över chili, vitlök och hälften av ­persiljan. Lägg på musslorna, både de med och utan skal. Strö över ­resten av persiljan. Krydda med salt och ringla över olivolja.

  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök