Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselpasta med vitlök, chili och citron

Svårare än så här behöver det inte vara. Enkelt men sagolikt gott, gjort på rätt sätt i form av ett musselpaket.

Musselpasta med vitlök, chili och citron
Musselpasta med vitlök, chili och citron
Musselpasta med vitlök, chili och citron
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 400 gspaghetti- eller valfri pasta
  • 1 nätblåmusslor- (1 kg)
  • 1röd chili
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 3vitlöksklyftor
  • 1,5citron
  • 1 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 knippapersilja

Gör så här

  1. Lägg musslorna i kallt vatten i cirka 20 minuter, byt vatten flera gånger under tiden. Släng skadade musslor och skrapa bort eventuellt skägg på musslorna.

  2. Hacka chili och vitlök. Klyfta citronerna. Lägg ut fyra stora folieark dubbelt så det blir två högar. Fördela musslorna på arken så du får en hög på varje ark. Toppa med chili, vitlök och citronklyftor. Häll på olivolja och vitt vin. Krydda med salt och svartpeppar.

  3. Vik ihop foliearken till paket. Se till att själva viket hamnar uppåt och nyp ihop ordentligt så att ingen vätska rinner ut under tillagning.

  4. Lägg foliepaketen på grillgaller över fin glöd. Grilla i cirka 10 minuter. Koka under tiden pastan i välsaltat vatten.

  5. Öppna försiktigt foliepaketen och häll allt innehåll över den avhällda, nykokta pastan. Sväng runt allt noga och plocka bort de musslor som inte öppnat sig. Strö över hackad persilja och smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.  Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök