Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbara havssmaker! Denna härliga pastarätt kan lagas med blåmusslor eller hjärtmusslor.
Mixa tomater och nötter grovt i en matberedare monterad med en kniv. Mixa i oljan under maskinens gång.
Lägg röran i en skål. Blanda i basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Borsta och skölj musslorna. Släng bort öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
Koka upp vinet i en stor gryta. Lägg i musslorna. Koka på högsta värme under lock i 5–8 minuter. Skaka kastrullen 1–2 gånger under tiden.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i pastakastrullen.
Blanda i tomatröran. Sila ner musselspadet. Rör om och smaka av med salt. Vänd ner musslorna och låt allt bli genomvarmt.
Garnera med basilikan och chiliflingorna. Servera med rostat surdegsbröd.
Recept från Mitt kök