Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselpasta med tomater & pinjenötter

Underbara havssmaker! Denna härliga pastarätt kan lagas med blåmusslor eller hjärtmusslor.

Musselpasta med tomater & pinjenötter
Musselpasta med tomater & pinjenötter
Musselpasta med tomater & pinjenötter
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1,5 dlolja- soltorkade cocktail­tomater i, avrunna
  • 1 dlpinjenötter
  • 45 mskolivolja
  • 2 mskbasilika- finhackad
  • 2 dlparmesan- färskriven
  • salt
  • peppar
  • 1 kgblåmusslor
  • 2 dlvitt vin- gärna matlagningsvin
  • 4 portpasta- till exempel linguini eller bucatini

Till garnering

  • 1 mskbasilika- finstrimlad eller persilja
  • 12 krmchiliflingor

Till servering

  • surdegsbröd- rostat

Gör så här

  1. Mixa tomater och nötter grovt i en matberedare monterad med en kniv. Mixa i oljan under maskinens gång.

  2. Lägg röran i en skål. Blanda i basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

  3. Borsta och skölj musslorna. Släng bort öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.

  4. Koka upp vinet i en stor gryta. Lägg i musslorna. Koka på högsta värme under lock i 5–8 minuter. Skaka kastrullen 1–2 gånger under tiden.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i pastakastrullen.

  6. Blanda i tomatröran. Sila ner musselspadet. Rör om och smaka av med salt. Vänd ner musslorna och låt allt bli genomvarmt.

  7. Garnera med basilikan och chiliflingorna. Servera med rostat surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök