Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselpasta med aubergine och parmesan

Recept på musselpasta med aubergine och parmesan. Frysta kokta musslor är enkelt att ta fram och blanda i en pasta. Påsen innehåller även god musselbuljong. Servera gärna en sallad till.

Musselpasta med aubergine och parmesan
Musselpasta med aubergine och parmesan
Musselpasta med aubergine och parmesan

Ingredienser

  • 400 gpasta
  • 800 gblåmusslor- frysta, med skal
  • 1aubergine- (ca 300 g)
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 dlvitt vin- torrt eller 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 tskchiliflakes
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlparmesan- riven
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera och skiva auberginen. Blanda den med 1 tsk salt. Låt stå ca 10 min.

  2. Stek auberginen i 2 msk smör i en gryta tills den får fin färg, ca 5 min.

  3. Skala och pressa ner vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt vin eller vinäger, grädde och chiliflakes. Lägg i musslorna. Låt koka under lock ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Blanda ner den kokta pastan. Strö över repad basilika och -parmesan och servera.

Vad tyckte du om receptet?