Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 23g
Kolhydrater: 75g
Recept på musselpasta med aubergine och parmesan. Frysta kokta musslor är enkelt att ta fram och blanda i en pasta. Påsen innehåller även god musselbuljong. Servera gärna en sallad till.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera och skiva auberginen. Blanda den med 1 tsk salt. Låt stå ca 10 min.
Stek auberginen i 2 msk smör i en gryta tills den får fin färg, ca 5 min.
Skala och pressa ner vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt vin eller vinäger, grädde och chiliflakes. Lägg i musslorna. Låt koka under lock ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
Blanda ner den kokta pastan. Strö över repad basilika och -parmesan och servera.