Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska franska smaker: vitlök och musslor, här serverade i sitt skal. Röran kan förberedas och försiktigt värmas strax före servering.
Musselkok: Skrubba musslorna rena. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken. Kasta även de trasiga.
Fräs vitlök i smör i en stor gryta. Häll på vinet och låt koka upp. Lägg i musslorna och persiljekvisten. Koka under lock några minuter eller tills musslorna öppnat sig. Låt musslorna svalna men kasta bort dem som inte öppnat sig.
Koka ihop musselspadet i ca 5 min utan lock. Sila spadet.
Ta musslorna ur sitt skal. Mixa snabbt ihop musslor, creme fraiche, vitlök och persilja i en matberedare. Smaka av med musselspad, salt och peppar. Fördela röran i musselskalen och servera.