Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselkräm med vitlök

Klassiska franska smaker: vitlök och musslor, här serverade i sitt skal. Röran kan förberedas och försiktigt värmas strax före servering.

Musselkräm med vitlök
Musselkräm med vitlök
Musselkräm med vitlök

Musselkok

  • 500 gblåmusslor
  • 1vitlök- 2 st finhackade klyftor
  • 1 msksmör
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1persiljekvist

Musselkräm

  • 1 mskcrème fraiche
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 mskmusselspad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Musselkok: Skrubba musslorna rena. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken. Kasta även de trasiga.

  2. Fräs vitlök i smör i en stor gryta. Häll på vinet och låt koka upp. Lägg i musslorna och persiljekvisten. Koka under lock några minuter eller tills musslorna öppnat sig. Låt musslorna svalna men kasta bort dem som inte öppnat sig.

  3. Koka ihop musselspadet i ca 5 min utan lock. Sila spadet.

  4. Ta musslorna ur sitt skal. Mixa snabbt ihop musslor, creme fraiche, vitlök och persilja i en matberedare. Smaka av med musselspad, salt och peppar. Fördela röran i musselskalen och servera.

Vad tyckte du om receptet?