Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mouclade curry rouge - musselgryta. Denna rätt går utmärkt att tillaga med endast en kokplatta. Frederik Zäll skapade den en junikväll när hans båt låg för ankare i Djurgårdskanalen.
Skölj och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga eller inte stänger sig när man knackar på dem. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skala och skär moroten i tunna strimlor.
Fräs musslorna i olja i en gryta tillsammans med vitlök, schalottenlök och morot.
Häll på vinet. Blanda grädde och currypasta och häll över. Koka under lock tills musslorna öppnat sig, 3-5 min. Släng musslor som inte öppnat sig. Ställ grytan åt sidan med locket på.
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka örterna. Rör försiktigt ner dem i musselkoket.
Låt pastan rinna av och lägg den på ett fat. Lägg på musslorna och häll såsen över.