Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
baguetter
Kontrollera först att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna, om du knackar på dem. Om inte
– kasta musslorna! Borsta och skölj musslorna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durk-slag.
Skala och hacka schalotten- lökarna. Skala och skär vitlöken
i skivor. Skär chilin i skivor. Skär fänkålen i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en stor gryta med olja. Tillsätt persiljestjälkar, vin och vatten. Låt koka upp på högsta värme.
Lägg ner musslorna i grytan. Skaka om grytan med locket på, då och då, under tiden musslorna ångkokas. Efter cirka 5 minuter har musslorna öppnat sig.
Ta upp musslorna med hålslev och lägg i en stor skål. Är det några musslor som inte öppnat sig – kasta dem! Täck över skålen med folie.
Tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och grädde i buljongen. Rör om och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök