Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselgryta med vitlök, chili, tomat & fänkål

Musselgryta med vitlök, chili, tomat & fänkålMusselgryta med vitlök, chili, tomat & fänkålMusselgryta med vitlök, chili, tomat & fänkål
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 kgmusslor- färska
  • 3schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili
  • 1fänkål
  • 5persiljestjälkar
  • 2 mskolivolja
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlvatten
  • 1 burkcocktailtomater- 400 g
  • 1 msktomatpuré
  • 1 dlvispgrädde

Till garnering

  • 0,5 dlpersilja- hackad

Till servering

  • pecorino- riven

Gör så här

  1. baguetter

  2. Kontrollera först att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna, om du knackar på dem. Om inte

  3. – kasta musslorna! Borsta och skölj musslorna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durk-slag.

  4. Skala och hacka schalotten- lökarna. Skala och skär vitlöken

  5. i skivor. Skär chilin i skivor. Skär fänkålen i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en stor gryta med olja. Tillsätt persiljestjälkar, vin och vatten. Låt koka upp på högsta värme.

  6. Lägg ner musslorna i grytan. Skaka om grytan med locket på, då och då, under tiden musslorna ångkokas. Efter cirka 5 minuter har musslorna öppnat sig.

  7. Ta upp musslorna med hålslev och lägg i en stor skål. Är det några musslor som inte öppnat sig – kasta dem! Täck över skålen med folie.

  8. Tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och grädde i buljongen. Rör om och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök