Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselgryta 
med sting

Musslor är både billigt och festligt, så här är ­verkligen den perfekta bjudmaten. Enkelt, vackert och gott. Bjud ett gott lantbröd till att suga upp den goda såsen med.

Musselgryta 
med sting
Musselgryta 
med sting
Musselgryta 
med sting
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2blåmusslor- nätpåsar färska, cirka 2 kg
  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 150 gchorizo
  • smör
  • 0,5 gsaffran
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tskapelsinskal- rivet
  • 2 dlbladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i små tärningar. Fräs lök, vitlök och korv i smör i en gryta. Låt saffranet fräsa med på slutet. Häll på vinet och koka upp.

  3. Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.

  4. Blanda i grädde, apelsinskal och persilja och ge grytan ett snabbt uppkok.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök