Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor är både billigt och festligt, så här är verkligen den perfekta bjudmaten. Enkelt, vackert och gott. Bjud ett gott lantbröd till att suga upp den goda såsen med.
Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i små tärningar. Fräs lök, vitlök och korv i smör i en gryta. Låt saffranet fräsa med på slutet. Häll på vinet och koka upp.
Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.
Blanda i grädde, apelsinskal och persilja och ge grytan ett snabbt uppkok.
Recept från Mitt kök