Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselgryta med rökt fläsk

Enkelt, billigt och gott. Musslor är verkligen den perfekta bjudmaten. Bjud ett nybakt bröd till att suga upp den goda såsen med.

Musselgryta med rökt fläsk
Musselgryta med rökt fläsk
Musselgryta med rökt fläsk
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2blåmusslor- nätpåsar färska, cirka 2 kg
  • 2schalottenlökar
  • 150 gsidfläsk- cirka rökt
  • smör
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • vitpeppar- nymald
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 2 dldill- hackad

Gör så här

  1. Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.

  2. Skala och hacka löken. Skär fläsket i små tärningar. Fräs lök och fläsk i smör i en gryta. Häll på vinet och dra några varv med pepparkvarnen.

  3. Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.

  4. Häll på grädde, ge grytan ett snabbt uppkok och vänd ner örterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök