Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt, billigt och gott. Musslor är verkligen den perfekta bjudmaten. Bjud ett nybakt bröd till att suga upp den goda såsen med.
Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
Skala och hacka löken. Skär fläsket i små tärningar. Fräs lök och fläsk i smör i en gryta. Häll på vinet och dra några varv med pepparkvarnen.
Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.
Häll på grädde, ge grytan ett snabbt uppkok och vänd ner örterna.
Recept från Mitt kök