Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musselgryta

Musslorna ska ätas rykande varma. Doppa gärna bröd i den goda buljongen och servera en liten klick dijonsenap till.

MusselgrytaMusselgrytaMusselgryta
Servera musslorna rykande varma med bröd och en liten klick dijonsenap. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kgmusslor
  • 23vitlöksklyftor
  • 1fänkål
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gkörsbärstomater

Tillbehör

  • lantbröd
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Borsta och skrapa musslorn rena under kallt vatten. Knacka dem i diskbänken, de som inte sluter sig kastas. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär fänkålen i tärningar.

  2. Fräs vitlök och fänkål i olivolja ca 2 min. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Lägg ner musslor och tomater. Koka under lock ca 3 min tills musslorna öppnat sig.

  3. Servera musslorna rykande varma med bröd och en liten klick dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?