Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Müsliscones med bär

Dinkelmjöl och müsli bygger dessa scones. Servera med färskost och färska bär!

Müsliscones med bärMüsliscones med bärMüsliscones med bär
Foto: Björn Tesch / Allt om Mat

Scones

  • 6 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 dlmüsli
  • 1 tsksalt
  • 4 tskbakpulver
  • 100 gsmör
  • 3 dlyoghurt med honung
  • 2 dlbär- färska, t ex blåbär och hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Skär smöret i bitar. Tillsätt bitarna till bunken och arbeta degen till en smulig massa med fingertopparna.

  3. Tillsätt yoghurt och bär. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

  4. Dela degen i fyra bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka (ca 15 cm i dia-meter). Skåra varje kaka korsvis i fyra delar.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Vad tyckte du om receptet?