Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wokad frukt i kombination med en knaprig och smakrik pajdeg innehållande hasselnötter och müsli.
Kör nötterna i någon sekund i matberedaren (de ska vara i ganska stora bitar). Tillsätt vetemjöl, müsli, socker och margarin eller smör och kör alltsammans i några sekunder.
Tryck ut degen med en mjölad hand i en avlång pajform, cirka 12 x 30 centimeter, eller en vanlig rund. Ställ pajskalet kallt i minst 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i cirka 10 minuter. Låt pajskalet svalna.
Vispa vaniljvispen så att den är som vispad grädde.
Bred ut hälften av vaniljvispen i pajskalet. Woka den frysta frukten i margarin eller smör. Strö på sockret som bara ska smälta. Låt frukten svalna något.
Bred frukten över pajskalet. Servera med den återstående vispade vaniljvispen.
Recept från Mitt kök