Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Müslipaj med wokad frukt

Wokad frukt i kombination med en knaprig och smakrik pajdeg innehållande hasselnötter och müsli.

Müslipaj med wokad frukt
Müslipaj med wokad frukt
Müslipaj med wokad frukt
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlmüsli
  • 4 mskströsocker
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 1 pktvaniljvisp- (finns i mjölk-disken)
  • 1,5 pktfrukt- fryst exotisk à 250 g
  • 2 mskmargarin- eller smör
  • 0,5 dlråsocker

Gör så här

  1. Kör nötterna i någon sekund i matberedaren (de ska vara i ganska stora bitar). Tillsätt vetemjöl, müsli, socker och margarin eller smör och kör alltsammans i några sekunder.

  2. Tryck ut degen med en mjölad hand i en avlång pajform, cirka 12 x 30 centimeter, eller en vanlig rund. Ställ pajskalet kallt i minst 30 minuter.

  3. Förgrädda pajskalet i 225 grader i cirka 10 minuter. Låt pajskalet svalna.

  4. Vispa vaniljvispen så att den är som vispad grädde.

  5. Bred ut hälften av vaniljvispen i pajskalet. Woka den frysta frukten i margarin eller smör. Strö på sockret som bara ska smälta. Låt frukten svalna något.

  6. Bred frukten över pajskalet. Servera med den återstående vispade vaniljvispen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök