Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Müslikakor

Kakor med havregryn, solrosfrön, russin och gojibär. Passar bra att äta till frukost, mellanmål och fika.

Müslikakor
Müslikakor
Müslikakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gkokosolja
  • 3 mskmandelsmör
  • 2 dlkokossocker
  • 2ägg
  • 5 dlhavregryn- (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 msksolrosfrön
  • 2,5 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 2 krmsalt
  • 1,5 dlrussin- gojibär eller torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop kokosolja, mandelsmör och kokossocker. Tillsätt ett ägg i taget.

  3. Blanda ihop med havregryn, solrosfrön, mjölmix, vaniljpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt russin, gojibär eller torkade tranbär.

  4. Klicka ut degen till lagom stora kakor på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

 

Recept från Mitt kök