Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök

Recept på mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök. En annorlunda ”varmkorv”! Med svamp och friterad lök.

Mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök
Mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök
Mushroom rolls med tryffelmajonnäs och friterad lök

Ingredienser

  • 8korvbröd
  • 2 mskrapsolja

Svampragu

  • 400 gchampinjoner
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsktimjan
  • 2 msksmör
  • 3 dlvatten
  • 2 dlrött vin
  • 2 msktamarisoja
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tryffelmajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 tsktryffelolja- vit
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Friterad lök

  • 2schalottenlökar
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 krmsalt

Garnering

  • 50 gparmesan- finriven
  • 1 tsktimjanblad

Gör så här

  1. Svampragu: Rensa svampen från eventuell jord och skär bort den nedre delen av foten. Skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek svamp, lök, vitlök och timjan i smör tills det fått fin färg, ca 10 min.

  2. Tillsätt vatten, vin, soja och socker. Koka upp och sjud på svag värme utan lock tills nästan all vätska kokat bort, ca 25 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Tryffelmajonnäs: Blanda majonnäs och tryffelolja till en slät sås. Krydda med peppar.

  4. Friterad lök: Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.

  5. Stek korvbröden på både in- och utsidan i olja tills de fått en lätt krispig yta runt om. Fördela svampragun i bröden. Ringla tryffelmajonnäs över. Blanda den friterade löken med parmesan och timjanblad. Strö lök- och parmesankrispet över och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jennie Benjaminsson

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego