Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna mustiga rätt kommer från regionen Punjab i norra Indien.
Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Blanda den med yoghurten och hälften av currypastan i en skål. Låt marinera minst 2 timmar i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång.
Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt resten av currypastan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt tomaterna och låt koka ca 20 min under lock. Rör om med jämna mellanrum så att inte såsen bränner vid.
Tillsätt kycklingen och grädden. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt. Rör i koriandern. Servera med ris och raita.