Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Murgh makhani

Denna mustiga rätt kommer från regionen Punjab i norra Indien.

Murgh makhani
Murgh makhani
Murgh makhani

Ingredienser

  • 1 kgkycklingfilé
  • 2 mskmatyoghurt
  • 4 mskcurrypasta- tikka masala
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 3 mskvispgrädde
  • 1 tsksalt
  • 2 mskkoriander- hackad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Blanda den med yoghurten och hälften av currypastan i en skål. Låt marinera minst 2 timmar i kylskåpet.

  2. Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång.

  3. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den är gyllenbrun. Tillsätt resten av currypastan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt tomaterna och låt koka ca 20 min under lock. Rör om med jämna mellanrum så att inte såsen bränner vid.

  4. Tillsätt kycklingen och grädden. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt. Rör i koriandern. Servera med ris och raita.

Vad tyckte du om receptet?