Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllda munkar med topping är den nya cupcaken. Godare än så här - fyllda med hasselnötskräm eller salt kolakräm - kan de knappast bli.
Stöt kardemumman i en mortel. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Skär smöret i kuber. Häll mjölken över jästen och blanda ut den.
Blanda ner smör, socker, vaniljsocker, kardemumma och äggulor. Tillsätt mjölet och knåda till en smidig deg. Knåda till sist i saltet.
Täck bunken med plast och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Dela degen i 12 bitar, ca 40 g styck. Forma till släta bollar. Lägg på bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
Saltkolafyllning: Vispa ihop smör och färskost. Vänd ner dulce de lechen och smaksätt med salt. Känns krämen lös kan den ställas i kylen en stund.
Hetta upp oljan till 175° i en gryta. Fritera några munkar i taget, ca 3 min på varje sida. Lyft upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla dem i strösocker.
Skär ett hål ner i munken med en smal kniv och spritsa i fyllning. Strö över frystorkade hallon eller hackade nötter.
Tips! Gör din egen nutella. Hemmagjord nutella är så mycket godare än köpt. Dessutom helt fri från palmolja. Här hittar du recept.