Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har du hittat mycket blåbär i skogen i sommar? Här är recept på magiskt goda kakor med blåbär som serveras med vaniljkesella. En garanterad succé till sensommarfikat.
Smula jästen och blanda med vattnet i en skål. Rör rumsvarmt smör, socker, ägg, salt och rivet limeskal, smidigt i degbunken. Tillsätt jästblandningen och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck bunken med plastfilm. Låt degen jäsa 1 timme.
Värm ugnen till 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den sex delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka, cirka 12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåts- papper. Vik in en 1 1⁄2 cm bred kant runt om och tryck till.
Blanda blåbär med potatismjöl och socker i en skål. Fördela blandningen i mitten på kakorna.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Servera kakorna ljumma med vaniljkesella. Garnera med siktat florsocker