Tips!
Fyll pannkakorna med 1 finriven morot och 1 dl riven ost (gärna överblivna kanter). Tillsätt det till smeten innan gräddning för matigare pannkakor.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga ugnspannkakan i en muffinsplåt för att få smidiga portionspannkakor.
Sätt ugnen på 250 grader.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt dinkelmjölet. Tillsätt hälften av mjölken och salt. Vispa till en slät smet och vispa i resten av mjölken. Låt smeten vila i 10 min.
Smörj en muffinsplåt noga med rikligt med smör eller olja. Häll smeten i formarna, det går enklast att använda en kanna. Grädda pannkakorna mitt i ugnen i 15–20 min tills de fått fin färg. Servera pannkakorna direkt.
Tips!
Fyll pannkakorna med 1 finriven morot och 1 dl riven ost (gärna överblivna kanter). Tillsätt det till smeten innan gräddning för matigare pannkakor.