Muffins, rabarber med vitchokladFoto: Inge Skovdal
(Betyg: 4,1 · 190 röster)
Ingredienser
12stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
150 grabarber
2,5 mskströsocker- + 1 dl
100 gsmör- rumsvarmt
0,5 mskvaniljsocker
2ägg
1 dlmjölk
2,5 dlvetemjöl- (150 g)
2 tskbakpulver
100 gvit choklad
1 tskkardemummakärnor- mortlade
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2 1/2 msk strösocker.
Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Tillsätt hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med resterande rabarber. Grädda ca 25 min. Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,1 · 190 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.