Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Muffins med lakrits & blåbär

Ibland vill man bara ha något gott till kaffet. Då är det snabbt gjort att svänga ihop några muffins.

Muffins med lakrits & blåbär
Muffins med lakrits & blåbär
Muffins med lakrits & blåbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 msklakritsgranulat
  • 200 gblåbär- frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Häll i mjölken i smöret. Sikta ihop vetemjöl, bakpulver och lakritsgranulat.

  3. Vispa i smör och mjölk i smeten och sist de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna och lägg på blåbären.

  4. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills muffinsen fått fin, gyllenbrun färg.

  5. Ta ut muffinsplåten ur ugnen och låt muffinsen svalna några minuter i formen, flytta sedan över dem till ett galler och låt svalna helt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök