Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Muffins med fetaost och basilika

Variera gärna smaksättningen med getost och soltorkade tomater, eller timjan och kärnfria, hackade oliver.

Muffins med fetaost och basilika
Muffins med fetaost och basilika
Muffins med fetaost och basilika
Muffins med fetaost och basilika Foto: Eva Hildén Smith

Muffins med fetaost och basilika

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskflingsalt- eller 2 krm salt
  • 1 tsktimjan
  • 3ägg
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 dlnaturell yoghurt
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krukabasilika
  • 75 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt och timjan.

  2. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Skala och pressa i vitlöken.

  3. Plocka basilikan. Spara sex blad till garnering och strimla resten.

  4. Blanda äggblandningen med mjölet. Tillsätt den strimlade basilikan och blanda ordentligt. Fördela smeten i sex stora muffinsformar ställda på en plåt.

  5. Skär fetaosten i bitar och tryck ner i muffinsformarna. Garnera med basilikablad. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?