Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Muffins med cheesecakefyllning och färska hallon

Recept på saftiga muffins med en gömma av cheesecake och hallon.

Åsa Swanberg
Muffins med cheesecakefyllning och färska hallon
Muffins med cheesecakefyllning och färska hallon
Muffins med cheesecakefyllning och färska hallon
Foto: Åsa Swanberg / Hembakat

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlmjölk

Fyllning

  • 150 gnaturell färskost
  • 1ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlhallonsylt

Garnering

  • vispgrädde- vispad
  • hallon- färska
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ställ muffins­formar i en muffinsplåt eller ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner smöret. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten växelvis med mjölken.

  3. Fyllning: Vispa ihop färskost, ägg och socker.

  4. Fyll muffinsformarna till knappt hälften med muffinssmet. Lägg sedan på en sked fyllning och en sked hallonsylt i varje. Fyll på med resten av muffinssmeten.

  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem vila i formen i 5-10 min innan de får svalna på galler.

  6. Klicka på lite grädde och toppa med ett hallon och florsocker.

Vad tyckte du om receptet?