Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Muffins med bladspenat och solrosfrön

Jättegoda matmuffins till buffé eller picknick. Baka dubbel sats och frys in till nästa tillfälle!

Muffins med bladspenat och solrosfrön
Muffins med bladspenat och solrosfrön
Muffins med bladspenat och solrosfrön
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 1 dlrågmjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 tskbakpulver
  • 50 gsmör
  • 1 burkkesella- 10% (250 g)
  • 2 msksirap- ljus
  • 3ägg
  • 0,5 dlvatten- kallt

Fyllning

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja
  • 100 gbladspenat

Garnering

  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlpumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i  smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.

  3. Fördela smeten i en smord muffinspanna.  Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?