Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jättegoda matmuffins till buffé eller picknick. Baka dubbel sats och frys in till nästa tillfälle!
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.
Fördela smeten i en smord muffinspanna. Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.