Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mudcake med oreo cookies

Underbart god, riktigt kladdig chokladkaka med extra allt. Den är dessutom väldigt lätt att göra. Servera med en klick lättvispad grädde.

Mudcake med oreo cookies
Mudcake med oreo cookies
Mudcake med oreo cookies
Foto: Joel Wåreus

Chokladkaka

  • smör- till formen
  • 3 dlströsocker
  • 2ägg
  • 150 gsmör
  • 1 dlkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 pktOreo cookies- (spar fyra stycken till garnering)

Tryffeltopping

  • 200 gmjölkchoklad
  • 200 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 75 gsmör- mjukt

Tillbehör

  • vispgrädde
  • kakao

Gör så här

  1. Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform 24 centimeter i diameter och smörj kanten.

  3. Vispa socker och ägg lätt, det ska bara vispas ihop lite.

  4. Smält smöret i en stor kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör i kakao, vaniljsocker, ägg- och sockerblandningen och vetemjölet.

  5. Krossa kakorna och blanda ner i smeten (spar fyra stycken till garnering).

  6. Häll upp smeten i formen, jämna till ytan och grädda i mitten i ugnen i 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  7. Tryffeltopping: Hacka mjölkchokladen och den mörka chokladen och lägg den i en bunke.

  8. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält.

  9. Mixa i lite i taget av smöret med en stavmixer. Bred tryffeln över kakan.

  10. Krossa oreo cookiesarna som är kvar och strö över tryffeln. Låt tryffeln stelna i rumstemperatur, det tar ett par timmar. Om man ställer in kakan i kylen så går det fortare.

  11. Servering: Servera kakan med en klick lättvispad grädde och pudra lite kakao över om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök