Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart god, riktigt kladdig chokladkaka med extra allt. Den är dessutom väldigt lätt att göra. Servera med en klick lättvispad grädde.
Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform 24 centimeter i diameter och smörj kanten.
Vispa socker och ägg lätt, det ska bara vispas ihop lite.
Smält smöret i en stor kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör i kakao, vaniljsocker, ägg- och sockerblandningen och vetemjölet.
Krossa kakorna och blanda ner i smeten (spar fyra stycken till garnering).
Häll upp smeten i formen, jämna till ytan och grädda i mitten i ugnen i 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Tryffeltopping: Hacka mjölkchokladen och den mörka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält.
Mixa i lite i taget av smöret med en stavmixer. Bred tryffeln över kakan.
Krossa oreo cookiesarna som är kvar och strö över tryffeln. Låt tryffeln stelna i rumstemperatur, det tar ett par timmar. Om man ställer in kakan i kylen så går det fortare.
Servering: Servera kakan med en klick lättvispad grädde och pudra lite kakao över om du vill.
Recept från Mitt kök