Mozzarellasallad innehåller små kulor av mozzarella är något fastare i konsistensen och passar bra i sallad. I stället för pinjenötter kan man välja rostade solrosfrön, pumpakärnor eller andra nötter.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 dlpärlcouscous- kokt
2 tskbalsamvinäger
1 mskolivolja
0,5 krmsalt
1 krmsvartpeppar- nymald
1 mskpinjenötter- rostade
6körsbärstomater- röda och gula
100 gminimozzarella
50 grucola
basilikablad
Gör så här
Lägg ner couscousen i burken. Blanda vinäger, olja, salt och peppar och häll över.
Rosta pinjenötterna. Halvera tomaterna och lägg i burken.
Häll av lagen från mozzarellan och lägg i burken. Toppa med rucola, pinjenötter och basilika.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,8 · 4 röster)
Håll salladen fräsch, förvara i glasburk
Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering.
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego