Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarellasallad

Mozzarellasallad innehåller små kulor av mozzarella är något fastare i konsistensen och passar bra i sallad. I stället för pinjenötter kan man välja rostade solrosfrön, pumpakärnor eller andra nötter.

Mozzarellasallad
Mozzarellasallad
Mozzarellasallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dlpärlcouscous- kokt
  • 2 tskbalsamvinäger
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskpinjenötter- rostade
  • 6körsbärstomater- röda och gula
  • 100 gminimozzarella
  • 50 grucola
  • basilikablad

Gör så här

  1. Lägg ner couscousen i ­burken. Blanda vinäger, olja, salt och peppar och häll över.

  2. Rosta pinjenötterna. Halvera tomaterna och lägg i burken.

  3. Häll av lagen från mozza­rellan och lägg i burken. Toppa med rucola, pinjenötter och ­basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering. 

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego