Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarellapizza med ruccola

Recept på lättlagad pizza med mozzarella och ruccola.

Mozzarellapizza med ruccolaMozzarellapizza med ruccolaMozzarellapizza med ruccola
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1pizzabotten- utkavlad (se separat grundrecept) eller 1 förpackning utkavlad pizzadeg, gärna glutenfri

Topping

  • 3 dltomatsås- hemlagad eller köpt
  • 150 gpizzaost- riven
  • 125 gmozzarella- delad i små bitar

Garnering

  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.

  2. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Klicka och bred ut tomatsåsen på pizzan, spara en kant runtom. Strö över riven ost.

  3. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Ta ut pizzan och lägg på mozzarellan i små bitar. Grädda ytterligare 2-3 minuter. Garnera med ruccola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

Recept från Mitt kök

Läs mer: Recept på bästa pizzasalladen