Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka underbart goda pizzor toppade med grillade padrones och smält ost. Passar också utmärkt att skära i mindre bitar och servera som tilltugg.
Pizzadeg: Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och tillsätt oljan och saltet. Arbeta in mjölet lite i taget. När degen känns smidig och släpper från kanterna är den färdig. Spara lite av mjölet till utbakning.
Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i rums temperatur i 30 minuter.
Förbered under tiden toppingen och sätt ugnen på 250 grader.
Vitlöksolja: Blanda vitlöken i oljan.
Topping: Dela upp degen i fyra bitar, forma till runda bullar och kavla ut till cirka 1 centimeter tjocka runda pizzabottnar. Lägg två och två på plåtar med bakplåtspapper.
Bred ut pizzasås över bottnarna. Skiva mozzarellan och lägg på. Skiva rödlöken och fördela över pizzorna. Strö över pizzaosten.
Grädda pizzorna i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Pensla lite olja på alla padrones och grilla under tiden.
Ta ut pizzorna och lägg på padrones. Pensla vitlöksolja på kanterna och strö över flingsalt.
Recept från Mitt kök