Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarellapaj med tomat, salami och kapris

Recept på tomat- och mozzarellapaj med salami.

Mozzarellapaj med tomat, salami och kapris
Mozzarellapaj med tomat, salami och kapris
Mozzarellapaj med tomat, salami och kapris
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 dlvetemjöl
    • 1 krmsalt
    • 125 gsmör
    • 2 mskvatten- kallt

    Fyllning

    • 350 gplommontomater- små
    • 2 förpmozzarellakulor- små
    • 1 dlsvarta kalamataoliver- urkärnade
    • 2 mskkapris- medelstora
    • 8 skivorsalami- Napoli
    • 4ägg
    • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
    • 3 dlmatlagningsgrädde
    • salt- peppar

    Till servering

    • 10 skivorsalami- Napoli
    • basilika

    Gör så här

    1. Börja med tomaterna till fyllningen. Dela tomaterna och torka dem på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 150 grader, cirka 1 timme.

    2. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.

    3. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta pajformen och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.

    4. Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarellabollar, oliver, kapris och strimlad salami.  Vispa samman ägg, majsstärkelse, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen i nedre delen i ugnen, cirka 30 minuter. Servera pajen med vridna salamiskivor. Garnera med basilika.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

    Recept från Mitt kök