Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tomat- och mozzarellapaj med salami.
Börja med tomaterna till fyllningen. Dela tomaterna och torka dem på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 150 grader, cirka 1 timme.
Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta pajformen och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarellabollar, oliver, kapris och strimlad salami. Vispa samman ägg, majsstärkelse, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen i nedre delen i ugnen, cirka 30 minuter. Servera pajen med vridna salamiskivor. Garnera med basilika.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök