Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mozzarellagratinerade bönburgare med pico de gallo är maffiga burgare med mycket smak. Kokt ris, svarta bönor och havregryn ger biffarna bra konsistens.
Pico de gallo: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Hacka koriandern. Pressa saften ur limen. Blanda allt och krydda med salt . Låt gärna stå 1 timme i rumstemperatur före servering.
Bönburgare: Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Koka upp vattnet och häll det och fonden över havregrynen. Rör om och låt stå ca 10 min.
Ansa och skär broccolin i små tärningar. Skala och hacka vitlöken.
Fräs broccoli och vitlök i 1 msk olja under omrörning tillsammans med saltet ca 5 min. Sätt ugnen på 250°.
Häll bönorna i en bunke och mosa dem lätt med potatisstomp eller en stor slev. Blanda bönorna med ris, havregryn, broccolifräs, senap och peppar.
Forma smeten till fyra stora burgare. Stek dem i 2 msk olja i medelvarm stekpanna 3–4 min på varje sida.
Lägg burgarna i en ugnssäker form. Skiva mozzarellan och lägg skivorna på burgarna. Gratinera mitt i ugnen tills osten fått fin färg, 5–7 min.
Ta ut burgarna. Dela bröden och lägg dem på en plåt med snittsidan uppåt. Rosta i ugnen 2–3 min, tills de börjar få färg.
Servera burgarna med bröd, avokado och pico de gallo.