Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarellaciabatta med äpple och prosciutto

Fylld ciabatta fungerar lika bra på utflykten som till en lättare middag.

Mozzarellaciabatta med äpple och prosciuttoMozzarellaciabatta med äpple och prosciuttoMozzarellaciabatta med äpple och prosciutto
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4ciabattabröd
  • 3äpplen
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2mozzarella- (à 125 g)
  • 100 grucola
  • 150 gparmaskinka i skivor

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Blanda äpple och crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, olja, salt och peppar. Skär osten i skivor.

  2. Dela bröden och lägg på sallad. Fördela ost och skinka i bröden och toppa med äppelröra. Lägg på locken och tryck ihop mackorna. Servera. Ca 520 kcal per portion 25 g fett, 26 g protein 45 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?