Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarellabollar med parmaskinka & ugnsbakade körsbärstomater

Parmalindad mozzarella som steks i smör och olivolja, mums! Passar perfekt på buffén i sommar!

Mozzarellabollar med parmaskinka & ugnsbakade körsbärstomater
Mozzarellabollar med parmaskinka & ugnsbakade körsbärstomater
Mozzarellabollar med parmaskinka & ugnsbakade körsbärstomater
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4mozzarellakulor
  • 8parmaskinka
  • smör och olivolja- till stekning

Ugnsbakade körsbärstomater

  • 1 askkörsbärstomater- gula
  • 1 askkörsbärstomater- röda
  • 1 mskolivolja
  • färska örter- till exempel timjan och rosmarin

Till servering

  • 80 grucola
  • 0,5 mskbalsamvinäger
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Dela på hälften av tomaterna och lägg alla tomaterna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och strö över de färska örterna. Sätt in tomaterna i ugnen i 1 1/2 timme.

  2. Linda två skivor parmaskinka omlott runt varje mozzarellaboll. Knyt ihop med ett bindgarn på varje som ett paket. Stek bollarna i smör och olja, tills de får fin färg.

  3. Lägg upp rucolan och tomaterna på ett stort fat. Lägg på mozzarellabollarna och ringla balsamvinäger och olja över salladen. Strö över flingsalt och svartpeppar. Klipp upp och ta bort snörena.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök