Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarellabiffar med vitlöks- och tomatpotatis

Dragon och mozzarella tillsammans med vitlök och tomat gör att tankarna ofrivilligt söker sig till ett soligt Italien.

Mozzarellabiffar med vitlöks- och tomatpotatis
Mozzarellabiffar med vitlöks- och tomatpotatis
Mozzarellabiffar med vitlöks- och tomatpotatis

Mozzarellabiffar

  • 500 gnötfärs
  • 1 dlkesella- lätt
  • 0,5 mskdragon- smulad, torkad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tsksalt
  • 100 gmozzarella
  • 1 mskolivolja- till stekning

Vitlöks- och tomatpotatis

  • 10potatisar
  • 1bifftomat
  • 1vitlök- klyfta
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad
  • basilikablad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i en stor kastrull.

  2. Blanda färs, kesella och kryddor i en bunke och arbeta snabbt ihop färsen.

  3. Skär mozzarellan i 8 bitar. Gör 8 biffar och göm mozzarellan i mitten. Forma biffarna så att mozzarellan inte sticker ut. Stek biffarna på svag värme i olivoljan ca 4 min på varje sida.

  4. Skär tomaten i bitar. Dela den varma kokta potatisen i bitar i kastrullen. Pressa vitlöksklyftan över potatisen. Tillsätt tomat, olivolja, salt och peppar. Rör om försiktigt.

  5. Servera med sallad och njut.

Vad tyckte du om receptet?