Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarella- och ärtsallad

Recept på mozzarella- och ärtsallad. Välj mozzarella och olivolja av hög kvalitet, det gör stor skillnad.

Mozzarella- och ärtsallad
Mozzarella- och ärtsallad
Mozzarella- och ärtsallad
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 förpbuffelmozzarellaostar- buffel-­mozzarellaostar
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 1 askärtskott- (85 g)
  • 1 krukabasilika
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och kyl dem i iskallt vatten. Häll av vätskan från mozzarellan och riv osten i bitar. Skär av stjälken på ärtskotten. Repa bladen från basilikan.

  2. Vänd ihop ärter, ärtskott och basilikablad med mozzarellan. Häll över citronsaften och ringla över oljan.

  3. Strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?