Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal

Recept på mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal. Nytt och uppfriskande sätt att njuta av mozzarella.

Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal
Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal
Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal
Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1granatäpple
  • 1citron
  • 2buffelmozzarellaostar- (à 125 g)
  • 0,5 dlmynta- finhackad
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Riv mozzarellan i mindre bitar.

  3. Lägg osten på ett fat och strö över granatäppelkärnor, citronskal och mynta.

  4. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?