Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mozartkulor - klassiskt recept

Mozartkulor är en klassiker bland julgodiset. Här är vårt godaste recept. 

Mozartkulor - klassiskt recept
Mozartkulor - klassiskt recept
Mozartkulor - klassiskt recept
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gnougat- (Odense)
  • 200 gmarsipan
  • 100 gchoklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Skär nougaten i 20 små bitar. Dela marsipanen i 20 bitar.

  2. Tryck ut en bit i taget av marsipanen i handflatan till en platta. Lägg en bit nougat på plattan. Vik upp kanterna på marsipanen och rulla till en kula. Fortsätt med resten av nougaten och marsipanen.

  3. Bryt chokladen i bitar. Smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen. Låt dem rinna av och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.

Vad tyckte du om receptet?