Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Moutabal – grillad aubergineröra har en härligt rökig smak. Det går också bra att bryna auberginerna runtom i het panna och låta dem bli mjuka i ugnen på en plåt, 250° ca 30 min. Skalen ska bli nästintill svarta och innanmätet helt mjukt. Röran går utmärkt att göra dagen före festen.
Picka auberginerna och lägg dem på grillen på indirekt värme (vid sidan av glöden). Grilla dem under lock ca 30 min tills de är mjuka och nästan svarta. Vänd dem då och då. Låt svalna.
Ta bort skalen från auberginen. Gröp ur innanmätet och mixa med tahini, pressad vitlök, citronsaft, paprikapulver, 1 msk olja och salt till en slät kräm. Låt lite tuggmotstånd finnas kvar. Lägg upp i en skål.
Halvera och pilla ut grantäppelkärnorna. Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de fått fin färg.
Garnera röran med granatäpple, pinjenötter, örter och ringla över 1 msk olja.