Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En chokladtårta med vuxensmak. Hela tårtan går bra att göra dagen före. Vill du förbereda ännu längre i förväg kan den färdiggräddade bottnen frysas, så behöver du bara bre den goda chokladmoussen över tårtan inför festen.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna. Diska formens kant och sätt tillbaka den runt kakan.
Moussen: Rör whisky och socker tills sockret löst sig. Blanda i kesella. Smält chokladen över vattenbad och rör ner den.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten, i ett par omgångar.
Bred moussen i ett tjockt lager över chokladkakan. Ställ tårtan i kylen minst 1 timme. Garnera med strimlad choklad och blåbär.
Recept från Mitt kök