Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är ett recept på chokladälskarens drömtårta. Hemligheten till denna goda tårta ligger i att använda riktig kvalitetschoklad!
Chokladbotten: Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och sikta i övriga ingredienser. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis måste allting blandas men inte mer än så! Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader, cirka femton minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
Chokladmousse: Alla tre mousserna har samma tillverkningssätt: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa 4 dl av grädden till ett fast skum.
Koka upp den resterande 1 dl. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron, häll den varma grädden över och rör till en slät smet.
Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt dem till chokladgrädden. Låt gelatinet smälta innan du försiktigt vänder ner den vispade grädden.
Fyll på ett mousselager åt gången och sätt tårtan i frysen under tiden du gör nästa lager.
Finhacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning. Låt svalna.
Lossa den frysta tårtan från formen och låt den tina i kylen minst två timmar före servering. Dekorera med chokladglasyren och vackra blommor.