Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mousserande sorbet med italiensk maräng

Recept på mousserande sorbet med maräng. En lyxig men enkel dessert med färdigköpt sorbet. Garnera gärna med ätbara blommor, men tänk på att de inte är besprutade.

Mousserande sorbet med italiensk marängMousserande sorbet med italiensk marängMousserande sorbet med italiensk maräng
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 lsorbet- valfri smak
  • 4 dlAsti Cinzano- eller annat sött mousserande vin
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 mskvatten
  • 6äggvitor

Garnering

  • evblomblad

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten och koka upp, koka till 121°.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning tills marängsmeten är fast och har svalnat.

  3. Ta fram sorbeten så att den tinar något.

  4. Blanda vinet med sorbeten och fördela i vin- eller champagneglas. Spritsa ut marängen på sorbeten. Garnera eventuellt med väl sköljda blomblad.

Vad tyckte du om receptet?