Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mousserande citrondrink med vanilj och rosmarin

Mousserande citrondrink med vanilj och rosmarin är en fräsch fördrink. Den sötsyrliga, rosmarindoftande sockerlagen toppas med torrt mousserande vin när ­gästerna kommer.

Mousserande citrondrink med vanilj och rosmarin
Mousserande citrondrink med vanilj och rosmarin
Mousserande citrondrink med vanilj och rosmarin
Citrondrink med vaniljsmak toppad med bubbel. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 flaskormousserande vin- torrt (à 750 ml)

Sockerlag

  • 0,5vaniljstång
  • 4 kvistarrosmarin
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 2 dlcitron- pressad

Garnering

  • 2 kvistarrosmarin

Gör så här

  1. Sockerlag: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en kastrull och tillsätt rosmarin, socker och vatten. Låt koka till en simmig lag. Låt ­lagen kallna och blanda i citronsaft. Ställ sockerlagen i kylen 8 timmar så att smakerna mognar.

  2. Häll 2 msk sockerlag i varje glas och toppa med mousserande vin. Garnera med rosmarinblad.

    Foto: Per Ranung

    mousserande-drink

Vad tyckte du om receptet?