Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ladda frysen med lättgjorda chokladbakelser, som går snabbt att tina och servera när det kommer oväntade gäster.
Det är superenkelt att göra chokladmousse om man bara tänker på att det är viktigt att ingredienserna har ungefär samma temperatur när man blandar ihop dem. Är grädden för kall och den smälta chokladen för varm när du vänder ihop moussen är det lätt att den skär sig och blir grynig.
Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
Vispa grädden fluffigt. Mät upp kesellan i en ganska stor bunke. Låt både Kesellan och vispgrädden stå i rumstemperatur i 30– 40 minuter.
Rör ner den avsvalnade chokladen i kesellan. Vänd därefter ner den vispade grädden med en slickepott och rör försiktigt ihop till en fluffig mousse. Känns moussen lös kan du låta den stå i kylen i 1– 2 timmar innan du lägger ihop bakelserna.
Lägg en klick mousse på hälften av chokladplattorna, lägg ihop med resten av plattorna och jämna till kanterna med en slickepott eller slät kniv. Förvara i frysen, men ta fram 5– 10 minuter innan serveringen.TipsDet går också fint att fördela moussen i portionsglas och frysa in och sen dekorera med en chokladplatta vid serveringen.
Recept från Mitt kök